overkapping met lichtkoepels

Deze klanten hebben een nieuwbouwwoning met de tuin op het zuiden, prachtig natuurlijk.

Alleen 1 maar, in de zomer wordt het door de zon wel heeeeeel warm binnen. Ik ben ter plaatse gegaan en aangezien ze toch ook graag een overkapping aan het huis wilden kwam ik voor een mooie uitdaging te staan. Het resultaat mag er zijn, een overkapping met twee lichtkoepels.

De lichtkoepels in kunstof vind ik niet zo fraai en ben daarom maar voor maatwerk gegaan. Oftewel een frame van dezelfde houtsoort en daarop gelaagd glas. Om de scherpte van de zon in de zomer buiten te houden zijn de ruiten ook nog van zonwerende folie voorzien.

De overkapping is verder voorzien van klassieke details als pen & gat verbindingen. Kraal langs het dak en een zinken afvoer.de palen staan op oud gemaakt betonnen voeten.